Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Tack Peter Kullgren

Idag har det varit en intensiv styrelsedag. Först friidrottsförbundets styrelse och sedan kommunstyrelsen. Många ärenden och mycket material att hantera. Det stora arbetet sker innan sådana möten. Utredningar, underlag, inläsning och diskussioner om detaljer i välgrundade förslag från tjänstemän som jobbar med frågorna till vardags.

På friidrottsförbundets styrelsemöte handlade det bland annat om Friskis & Svettis önskan att bli ett eget förbund i samband med Riksidrottsmötet i Karlstad i maj. Det är faktiskt så att Friskis & Svettis ingår i Svenska friidrottsförbundet medan gångsporten tillhör ett annat förbund, Svenska Gång- och vandrarförbundet. Vid Riksidrottsmötet blir det också debatt om antidopingorganisationen i Sverige. Idag är den organiserad inom Riksidrottsförbundet men kutym i världen är organisationer fristående från idrotten. Detta för att tex kunna verka kraftfullare inom gymkulturen som står utanför svensk idrott. Riksidrottsmötet är svensk idrotts högsta beslutande organ och genomförs alltså i år på Karlstad CCC. Ett annat beslut idag var att utse friidrottsförbundets delegation och jag fick äran att bli ett av fem ombud. I maj får jag vara med och besluta i demokratisk ordning om huruvida Friskis & Svettis ska få bli ett eget förbund, hur vi ska organisera antidopingverksamheten i Sverige och vilka som ska sitta i riksidrottsstyrelsen.

På kommunstyrelsen fattade vi bland annat beslut om sträckningen för Karlstadsstråket. Det är vårt nya snabbusstråk som kommer att förändra vår stadsbusstrafik. Hög turtäthet med signalprioritering i korsningar och på många håll egen bussfil. På sikt vill vi ha den här typen av busstrafik i hela linjenätet för att på allvar kunna ta marknadsandelar från bilen. Mätningar visar att det är turtäthet och restid som verkligen avgör om man är beredd att ta bussen istället för bilen, inte biljettpriset. Vi tackade också av Kristdemokraternas kommunalråd Peter Kullgren som efter 12 år i kommunstyrelsen går vidare till nya uppdrag på riksnivå. Vi tycker inte alltid lika i sakfrågorna men vi uppskattar båda en god debatt och ett gott skratt. Tack för dina insatser för Karlstads kommun och Karlstadsborna.

Peter Kullgren avtackas efter 12 år i kommunstyrelsen.
Peter Kullgren avtackas efter 12 år i kommunstyrelsen.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: