Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Upplev VårRuset 17/5

Om exakt en månad kommer VårRuset till Karlstad. Det är bara tjejer och kvinnor som får delta i loppet men alla kan uppleva det fantastiska evenemanget. Serien besöker 20 städer på sin resa genom Sverige och engagerar över 100 000 deltagare årligen. Det är en motionsmanifestation av stora mått som samlar arbetslag och kompisgäng och det är första loppet för många eftersom alla klarar att gå, jogga eller springa 5 km. Det är också en intäktskälla för idrottsföreningar och andra ideella organisationer och det attraherar många sponsorer som ser deltagarna som en viktig målgrupp.

VårRusets logotype med den omdiskuterade stavningen
VårRusets logotype med den omdiskuterade stavningen

Inom idrottsrörelsen finns det ett system som säger att respektive idrott äger rätten till sina aktiviteter. Det innebär att fotbollsklubbar arrangerar fotbollscuper, hockeyföreningar arrangerar hockeycuper och friidrottsföreningar arrangerar motionslopp.

Inom Svenska friidrottsförbundet ges det sanktion till lopp som uppfyller vissa kriterier. Där kan du som deltagare lita på att pengarna går tillbaka till idrotten, att det är kontrollmätta banor, att det finns vätskekontroller, säkerhet och sjukvård på plats. Att arrangören har de tillstånd och den erfarenhet som krävs. Det är nämligen ingen liten apparat att genomföra arrangemang med tusentals deltagare. Totalt fick 443 lopp stämpeln ‘Godkänt lopp’ 2016 med sammanlagt 612 396 deltagare.

Har du inte upplevt ett lopp av det här slaget så rekommenderar jag ett besök vid Sundstatjärn den 17 maj. Det är en härlig blandning av förväntan, glädje och nervositet i luften. Det starkaste ögonblicket är strax innan start då musiken dånar och deltagare, åskådare och funktionärer bara väntar på startskottet.

PS. Den omdiskuterade stavningen av VårRuset? Jo, det är ett varumärkesskyddat egennamn och egennamn får man faktiskt stava som man själv vill.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: