Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

1 maj i Molkom

Idag är det arbetarrörelsens internationella högtidsdag. Varje år kommer debatten om den inte är förlegad, om inte tågen är förlegade och om inte demonstrationerna är förlegade. Men det är förstås bara ett försök att svartmåla och stoppa en rörelse som ännu inte nått sina mål: Att alla har ett arbete att gå till och att alla har vettiga villkor på det arbete de går till. Därför har 1 maj firats i över 120 år och därför kommer 1 maj att firas länge än!

Näringsminister Mikael Damberg talade på 1 maj i Karlstad 2016
Näringsminister Mikael Damberg talade på 1 maj i Karlstad 2016

Jag håller tal i Molkom idag kl 11.o0.  Det är en stor ära att få tala i en av Karlstads kommuns större tätorter. Det är viktigt att hela kommunen  lever och att villkoren utanför centralorten är goda. Det gäller förstås basverksamhet såsom förskola, skola och äldreomsorg men också kollektivtrafik och bredband som blir extra viktiga funktioner på landsbygden. Vi Socialdemokrater har just nu tema Karlstads kransorter och ser fram emot en god dialog med våra S-föreningar och alla medborgare i bland annat Molkom, Väse, Vålberg, Skattkärr och Ulvsby. Vi lyssnar in vilka som är de hetaste frågorna och kommer att lägga politiska förslag för att förbättra livsvillkoren, både på kort och lång sikt, på respektive ort.

 

I mitt tal tar jag upp de viktigaste frågorna lokalt, nationellt och internationellt just nu. Jag säger bland annat: ”I Karlstad styr en trött och splittrad majoritet bestående av Alliansen och Miljöpartiet. Kommunens olika målsättningar uppnås bara till ca 50% och de nya mål som satts för 2017 och 2018 är väldigt måttliga och signalerar ingen ökad ambition. Vi Socialdemokrater är med våra 36 % och 22 mandat i fullmäktige den klart starkaste politiska kraften i Karlstad och det stödet förvaltar vi med en konstruktiv och kraftfull oppositionspolitik för Ett attraktivt och jämlikt Karlstad.

Alla våra politiska förslag fokuserar på att skapa fler jobb och att öka jämlikheten i hela Karlstads kommun. Vi vill bland annat se en lägre arbetslöshet i Karlstad än riksgenomsnittet, vi vill att alla elever uppnår gymnasiebehörighet efter årskurs nio och vi vill öka jämställdheten och jämlikheten i levnadsvillkoren bland medborgarna. Vi vill se en hållbar utveckling och ökad delaktighet. Det är ambitiösa och konkreta mål som vi föreslog i fullmäktige men fick se nedröstade av majoriteten.”

I Musieparken i eftermiddag kl 16.00 har ni också möjlighet att lyssna till Socialdemokraternas nya partisekreterare Lena Rådström Baastad och SSU Värmlands nya ordförande Alexander Paulsson. Missa inte det!

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: