Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

M i K-d behöver Reinfeldt

Ena dagen presenterade den politiska majoriteten (M-MP-C-KD-L) i Karlstad en urvattnad men ändå gemensam budget. Nästa dag var det kommunstyrelse och då var den senaste tidens oenighet mer påtaglig än någonsin. Moskéfrågan delar inte bara majoriteten i sak utan även i idé och värdering. De som på extremt lösa grunder säger nej till moskén med hänvisning till bostadsbehovet är samma partier som i åratal hävdat att kommunens planberedskap för bostäder är god eller till och med extremt god.

Den här detaljplanen har utarbetats under två års tid så Kristdemokraterna och Moderaterna har haft all tid i världen på sig att föreslå att planarbetet skulle avbrytas. Det har inte skett förrän nu i elfte timmen. Vidare har Moderaterna nu plötsligt sagt att all kommunal mark som inte är intecknad ska gå till bostäder, förskolor eller skolor. Det är alltså slut med företagsetableringar på Karlstads kommuns mark?

 

Ett väldigt anmärkningsvärt besked från Moderaterna och detta samtidigt som majoriteten avsätter tio friska miljoner per år till strategiska markförvärv. Den marken kommer att räcka till många bostäder och förskolor men ett samhälle behöver även idrottsanläggningar, verksamhetsområden för företag och grönområden.

Det förvånar mig oerhört mycket att Moderaterna som tidigare hållit sin liberala fana så högt gått så fullständigt vilse i den här frågan. Kanske är det därför som den moderata kommunstyrelseordföranden lyser med sin frånvaro i debatten? Min teori är att inte bara majoriteten är kraftigt splittrad i frågan utan även så Moderaterna. Kan inte Fredrik Reinfeldt flytta hit nu när han lagt av på nationell nivå? Det känns som att Moderaterna i Karlstad behöver honom.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: