Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Ståhlmannen 71.29!

Jag såg Ståhlmannen igår. Han flög inte men hans diskus flög 71 meter och 29 centimeter. Det är nytt svenskt rekord med tre cm, det längsta kastet i världen i år och det nionde längsta kastet i världen genom alla tider. Kastet raderade ut ett gammalt Ricky Bruch-rekord från 1984. Det är precis det som ska ske med gamla rekord, de ska slås och inte strykas. Visst känns det bättre?

Daniel Ståhl på ärevarv!

Nu är Daniel Ståhl medaljhopp och kanske till och med guldfavorit inför VM i London senare i sommar. Det är dock inte bara att åka dit och plocka hem en svensk medalj. Senast Sverige tog en medalj i kast var 1990 och då var det Patrik Bodén som tog ett EM-brons i Split. Bodén som för övrigt fyller 50 år i dagarna och som säkert minns 1990 alldeles särskilt väl då han även satte världsrekord det året med mäktiga 89.10. Ett resultat som fortfarande är svenskt rekord. En vacker dag ska även det slås, inte strykas.

Svensk Friidrott är het igen och det känns bra inför Karlstad GP 25 juli, VM i London i augusti och Finnkampen på Stadion 2-3 september.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: