Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Turistens hyllning

Sommaren är den tid på året då flest turistar utomlands och/eller i sitt närområde. Jag har den här sommaren med stor behållning hunnit båda delarna. Jag var på Rhodos en vecka som jag skrev om tidigare men jag har också njutit av naturen i norra Värmland, besökt Alsters Herrgård, Skutberget, Skage fyr och sett Pippi Långstrump i Mariebergsskogen och Värmlänningarna i Ransäter. Ikväll väntar Karlstad Grand Prix på Tingvalla IP när friidrottscirkusen når Karlstad. Det är ett fantastiskt utbud som erbjuds i Karlstad och Värmland och otroliga medarbetare och volontärer som gör det möjligt för oss andra att njuta av ledigheten.

Besöksnäringen är en av de starkast växande branscherna just nu och det är jobb som inte flyttar på sig. Det är också många som får sitt första jobb just inom besöksnäringen på sommaren. För oss socialdemokrater är jobben den viktigaste frågan. Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet 2020 och Karlstad ska bidra med sin del.

 

Karlstad är en stark besöksstad och det är alltid lättare att utveckla något man är bra på än att starta ifrån början. Därför finns det skäl att fortsätta arbetet med besöksstaden Karlstad. Närmare samarbete inom Karlstadsregionen, Värmland och Örebroregionen när det gäller infrastruktur och kollektivtrafik. Vi kan förstärka både centrum- och externhandeln, bredda restaurangutbudet och få något ytterligare hotell etablerat. Det går att utveckla turismen på Vänern, skapa fler ställplatser för husbilar och skulle Muminvärlden komma till Karlstad skulle det betyda mycket för kategorin barnfamiljer. Jag vill se en fortsatt utveckling av den offentliga miljön med fler gröna inslag, ökad kulturell utsmyckning och mer färg och form. Vi har nog av stenbänkar och torg med gatsten.

Ikväll är det som sagt friidrottsfest på Tingvalla IP men Karlstad behöver de nya arenorna på Sannafältet – för breddverksamheten men också för besöksnäringen.  När man har många bra arenor  samlade på ett område kan man dels fylla var och en med bra evenemang men då och då även nyttja flera eller samtliga för de riktigt stora elit- eller ungdomsmästerskapen. För att på bästa sätt samordna alla dessa fantastiska verksamheter som verkar inom besöksnäringen är jag övertygad om att Karlstad behöver ett modernt destinationsbolag där kommunen, näringslivet och till viss del föreningslivet samarbetar. Göteborg & Co är den stora förebilden i Sverige när det gäller destinationsbolag och jag ser gärna ett Karlstad & Co på plats så snart som möjligt så att vi kan bli ännu starkare inom en redan stark bransch.

Väl mött på Tingvalla IP ikväll, njut av Artscape som pågår och lycka till med morgondagens etapp på O-ringen i Arvika!

 

PS. Läs gärna mer här:

http://nwt.se/asikter/debatt/2017/07/25/besoksmalet-karlstad-i-framtiden

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: