Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Kulturkväll i kv Almen

För en vecka sedan såg jag Jack Vreeswijk i kvarteret Almen. Det var jag inte ensam om utan det var rejält trångt på innergården där scenen satts upp så att man både kunde njuta av de historiska byggnaderna och det på senare år hårt debatterade före detta Stadshuset (som vi inom (S) för övrigt ansåg såldes för billigt och där kommunen borde ha behållit marken men mer om det vid ett annat tillfälle). Det var en så där riktigt härlig sommarkväll i Karlstad med solsken och behaglig temperatur. Det har gjorts en rejäl ansiktslyftning av både Älvgatan och Almenparken och det är viktigt att det nu blir regelbunden verksamhet i vårt historiska kvarter så att folk verkligen rör sig längs hela älvpromenaden. Snart är det dags för nästa etapp mellan Stadshotellet och Museiparken medan själva Residenstorget får vänta tills allt är bestämt kring sträckningen av vägar och bussar.

 

Många ville se och höra Jack Vreeswijk spela Cornelis guldkorn.

Det pågår just nu många parallella processer när det gäller utvecklingen av Karlstads centrum. Vi står inför den största stadsomvandlingen i modern tid. Under hösten ska stadsdelsvisionen för Tingvallastaden antas av fullmäktige och den behandlar allt möjligt såsom bostadsområden, infrastruktur, trafiklösningar, grönområden, parkeringar, vattendrag och shoppingstråk. Det är människor, djur, bilar, bussar, träd och älvgrenar som ska ha sitt och trivas. Att bygga en modern och attraktiv stad handlar om att ta hänsyn till väldigt många olika intressen och det är ett svårt, spännande och förtroendefullt uppdrag att få vara med och ta principbesluten.

 

Innan sommaren togs beslut om den nya snabbusslinjens sträckning mellan centrum och Rud och kommunen har utsett en vinnande arkitektbyrå som ska arbeta fram slutförslaget till nytt resecentrum. Stora Torget ska förändras och våra gågator och gallerior ska lyftas i samverkan med fastighetsägare och näringsidkare. Centrala Karlstad ska kännetecknas av både tillväxt och tillgänglighet. Här ska man kunna shoppa, äta på restaurang och besöka intressanta mål såsom Sandgrund Lars Lerin och Värmlands Museum. Men man ska också som Karlstadsbo eller besökare bara kunna hänga i city och då njuta av grönska och kulturell utsmyckning som vi finansierar gemensamt. Breda ut en filt i Sandgrundsparken eller Stadsträdgården, kolla på Artscapes målning i Haga, åka skridskor på Stora Torget (ok, jag vet att det inte går än men förhoppningsvis i framtiden) eller lyssna på Jack Vreeswijk i kvarteret Almen.

 

Välkommen att delta i diskussionen om det framtida Karlstad som nu formas i rask takt. Ingen kommer att få det precis som den vill men samtidigt har alla en möjlighet att tycka till!

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: