Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

(S)äkrare Sverige

Det är oroliga tider med terrordåd i Spanien, Finland och USA. Vi påminns då om det fruktansvärda som hände i Stockholm i april precis när vi Socialdemokrater gick till kongress under parollen Trygghet i en ny tid. Därför är det glädjande att den S-ledda regeringen bara de senaste dagarna har kunnat presentera stora satsningar på både försvaret och polisen.

 

Det är miljardsatsningar inom respektive område som på ett väsentligt sätt kommer att stärka Sverige och göra Sverige tryggare. Försvaret tillförs drygt åtta miljarder som gör det möjligt att säkerställa genomförandet av 2015 års försvarsbeslut. Det blir pengar både till det militära försvaret men också till det viktiga civilförsvaret som fått stå tillbaka de senaste åren. För polisen handlar det om drygt sju miljarder och är mer pengar än vad myndigheten själv begärt. Det är den största satsningen på polisen under 2000-talet och ett kraftfullt steg i Socialdemokraternas ambition att öka antalet anställda inom polisen med 10 000 personer fram till 2024. Det behövs fler poliser och bättre arbetsmiljö för att klara både vardagsbrottslighet och den grova kriminaliteten.

 

Det är viktigt med satsningar på försvaret och polisen men för den långsiktiga tryggheten i vårt samhälle behövs som alltid jobb och jämlikhet. Alla som kan jobba ska jobba och vi måste minska skillnaderna i levnadsvillkor mellan olika landsändar i vårt rike och mellan olika stadsdelar i våra städer. Statsminister Stefan Löfven höll sommartal i Eskilstuna igår och betonade då vikten av att vi utvecklar den svenska modellen. I den ingår att rusta både individen och samhällsviktiga funktioner. Så bygger vi Sverige starkare och säkrare!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: