Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Sveriges Bolt?

Aftonbladets Mats Wennerholm jämförde Götas 17-årige Henrik Larsson med Usain Bolt häromdagen. Det är kanske i kraftigaste laget men nog är det en fantastiskt spännande sprinter som Karlstad fått fram. Han vann SM-guld på 200 meter i dag och tog silver på 100 meter i fredags. På 100 meter slog han svenskt juniorrekord med 10.31 och hade 10.21 i finalen med lite för stark medvind. Idag på 200 meter underskred han även det juniorrekordet (som Götas sportchef Johan Engberg innehar) men tyvärr åter i lite för stark vind. För Göta har det varit en bra helg med fyra guld och ytterligare några medaljer. Om två år kommer mästerskapet till Tingvalla IP och den sommaren får även Henrik med flera chans att tävla på hemmaplan i Sverige på junior-EM.

 

I samband med SM i Helsingborg i helgen höll även förbundsstyrelsen möte och parallellt med en härlig sommar med Daniel Ståhls VM-silver och många svenska rekord i olika grenar finns utmaningar när det gäller tex publiksiffrorna på våra arenaevenemang och startsiffrorna i våra långlopp. Det är viktiga intäktskällor för friidrotten och visar de en negativ utveckling så måste andra intäkter öka för att totalen inte ska minska.

 

Det finns ändå en positiv energi över Svensk Friidrott just nu och som Karlstadsbo i styrelsen är det kul att konstatera att den värmländska residensstaden håller sig framme på flera plan. Vi har Stefan Olsson som generalsekreterare, Stefan Holm som guldtränare, fyra svenska mästare i form av Henrik Larsson, Sofie Skoog, Oscar Vestlund och Simon Karlén, årlig Folksam GP-gala, Friidrotts-SM 2019, stark kandidatur när det gäller prestationscentrum hopp och dessutom slog spjutnestorn Anders Borgström till med ett 91-meterskast och guld på Universiaden i Taipei. Ok, det var inte Anders som kastade men hans adept Cheng som han tränat på plats i Taiwan det senaste året. Friidrottskulturen och traditionen är stark i Karlstad och med unge Larssons framfart känns även framtiden tryggad!

 

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/KV0r6/wennerholm-kan-vara-sveriges-svar-pa-bolt

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: