Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Byggvision i Ulvsby

Vid gårdagens kommunstyrelsemöte beslutades det att Karlstads kommun ska överklaga tillståndet för en bergtäkt i Ulvsby. Kommunstyrelsen beslutade också att begära anstånd för slutligt yttrande så att själva överklagandet kan hanteras på ordinarie kommunstyrelsemöte i november. Det krävdes dock en votering för att nå fram till denna ståndpunkt trots miljöförvaltningens tydliga rekommendation om nej till en bergtäkt på den aktuella platsen. Detta med hänvisning till områdets kvaliteteter som boendemiljö redan idag men också potentialen framåt. De partier som röstade för en överklagan var vi Socialdemokrater, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

 

De fyra allianspartierna röstade emot och menar att det är ett lämpligt område för en täktverksamhet. Det är lite anmärkningsvärt att man valt att exkludera just Ulvsby/Vallargärdet från satsningen på byggvisioner för kommunens mindre tätorter. I november 2016 lade hela majoriteten (M-MP-L-C-KD) ett politiskt initiativ enligt följande:

”Stadsbyggnadsförvaltningen får i uppdrag att ta fram byggvisioner för kommunens mindre tätorter. Ett förslag till tidsplan och prioriteringsordning återredovisas till stadsbyggnadsnämnden i mars 2017.”

 

När återrapporteringen kom i februari 2017 så var alla mindre tätorter utom just Ulvsby/Vallargärdet med i den tidsplan som förvaltningen föreslog och som nämnden fastställde:

”Stadsbyggnadsförvaltningen föreslår att byggvisioner för de mindre tätorterna tas fram med följande prioriteringsordning.

1. Väse, startas 2017

2. Molkom, startas 2018

3. Vålberg, startas 2019

4. Skåre,startas 2020

5. Edsvalla, startas 2021

6. Skattkärr, startas 2022

Arbetet föreslås utföras i nära samarbete med medborgare och övriga förvaltningar med fokus på orternas utveckling.”

 

Även om det slutliga beslutet gällande en eventuell bergtäkt ännu inte är fattat så är det rimligt att kommunen även sätter upp Ulvsby/Vallargärdet på listan över mindre tätorter som ska ha en byggvision. Det tycker i alla fall vi Socialdemokrater och vi kommer att återkomma med ett sådant förslag. Jag vill också passa på att tacka bygdens invånare och föreningar av olika slag för Ert engagemang!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: