Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Missriktad maktdemonstration

Vid gårdagens kommunstyrelse ville vi Socialdemokrater, med den rätt som ledamöter i kommunstyrelsen har, väcka ett ärende om förbättrat företagsklimat. Majoriteten avslog inte förslaget utan valde att genom votering överhuvudtaget inte ta upp ärendet till behandling.

 

Vi Socialdemokrater ser med oro på att företagsklimatet i kommunen inte utvecklas tillräckligt starkt för att bidra till den tillväxt som Karlstad och länet så väl behöver. Därför tycker vi att alla goda idéer om hur vi kan förbättra företagsklimatet behöver tas fram och vi behöver göra det tillsammans med aktörer från näringslivet.

 

Socialdemokraterna har vid flera tillfällen lagt fram förslag på hur vi kan göra detta. I vår budgetmotion föreslog vi bland annat 100 förslag för ett förbättrat företagsklimat. Vår bifallna motion om en handlingsplan för att stötta mikroföretag (där fyra av fem nya jobb växer till) har inte verkställts, våra 100 förslag röstades samtliga ner och igår behandlades inte ens vårt förslag. Tyvärr ser vi att majoriteten knappt visar något intresse för dessa frågor.

 

Men vi ger inte upp! Vårt förslag om ett Handslag för bättre företagsklimat kommer vi nu istället att lägga som en motion i kommunfullmäktige då vårt arbete för fler jobb och ökad tillväxt i Karlstad inte går att stoppa. Den politiska majoritetens agerande är obegripligt. Deras bristande intresse för dessa frågor och ovilja att behandla våra förslag drabbar tyvärr Karlstads näringsliv och företagsklimat hårdare än det drabbar oss!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: