Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Blogg om bloggen

I torsdags medverkade jag på en konferens om Digitalisering. Det var statsvetenskapliga gänget på Karlstads universitet som hade sin årliga höstkonferens på ett aktuellt tema. Jag och min bloggande kollega Per-Inge Lidén (MP) deltog i ett panelsamtal om vår digitala vardag med blogg, Facebook, mail mm och vad de moderna medierna innebär för det politiska samtalet.

 

Jag och Per-Inge Lidén (MP) diskuterade den politiska diskussionen på nätet under ledning av P-O Norell.

Vi båda betonade att vi är öppna och aktiva på nätet för att det i första hand är väldigt roligt och ger upphov till politiska diskussioner utöver de som förs inom partiernas organisationer och kommunens institutioner. Det ger ökad tillgänglighet där vi förtroendevalda kan få ut vårt budskap men också lyssna in medborgarnas direkta synpunkter.  Vi pratade också om att det blir stor bredd och variation på diskussionerna då en del har läst varenda handling som finns i ett ärende medan andra inte läst en rad. Och så måste det politiska samtalet i en demokrati fungera. Det ska vara öppet och välkomnande för alla.

 

Vi berörde också att det ibland blir hårda ord och ett hetsigt samtalsklimat och politik ska beröra och engagera men det får aldrig övergå i hat och hot. Där dras gränsen oavsett om det är ett samtal på Stora Torget eller nätet. Nu närmar sig valåret och det politiska samtalet kommer att intensifieras ännu mer och jag ser fram emot att föra det i fullmäktige,  kommunstyrelsen, nämnder och utskott, i  traditionella och nya medier, på medlemsmöten och i S-föreningar, på gator och torg, i trappuppgångar och på arbetsplatser. Det är genom samtalet där olika åsikter bryts som människor kan ta ställning och utvecklingen gå framåt!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: