Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

TÄK blir TAK

Jag är stolt ordförande för Svenska Friidrottsförbundets Tävlingskommitté (TÄK). En kommitté med tungt ansvar inom tävlingsområdet. Kommittén ansvarar bla för tävlingsutbudet i Sverige, kalendariet, sanktioner, regelboken, utbildning av tävlingsdomare, fördelning av SM-arrangörer mm. Den är sprungen ur den tidigare Regel- och anläggningskommittén (RAK). Nu tas nästa steg när vi den 1 januari 2018 ombildar kommittén till Tävlings- och arrangemangskommittén (TAK). Det är en naturlig utveckling som vi även sett internationellt. Regelfrågor breddas till tävlingsfrågor som breddas till arrangemangsfrågor. Allt för att utveckla våra arrangemang för deltagare, funktionärer och åskådare. Vi får aldrig tumma på regler och rättvisa men vi får inte heller glömma upplevelse- och underhållningsaspekten för alla inblandade.

 

Svenska Friidrottsförbundet arbetar efter en verksamhetsinriktning med fem fokusområden och devisen Fler och Bättre: Föreningar, Ledare/Tränare, Friidrottare, Arrangemang och Anläggningar. Det är viktigt att det finns en organisation som stödjer det arbetet och det har saknats en instans som tydligt ansvarar för de övergripande arrangemangsfrågorna. Nu tydliggörs det att TAK får den uppgiften och det innebär ett ansvar för förbundets egna arrangemang såsom Finnkampen, Folksam Grand Prix, Nordenkampen, internationella mästerskap som avgörs i Sverige samt alla SM-tävlingar. Kommittén ska även stödja föreningar och distrikt genom att tillhandahålla ett modernt arrangemangsmaterial och ta fram kriterier för hållbara och framgångsrika arrangemang.

 

Friidrotten är den olympiska huvudidrotten och har en anrik historia som tjänat och tjänar oss väl. Samtidigt måste alla idrotter utvecklas med sin tid och det krävs innovationer och nytänkande för att attrahera både utövare och åskådare. Friidrotten behöver ta nästa steg när det gäller bland annat publikupplevelsen, fler digitala inslag, nya tävlingsformat och ökad mångfald. Det måste ske i samverkan med kommuner, arrangörer, sponsorer och de aktiva. Det känns verkligen spännande att få leda en kommitté som så tydligt förenar historia och framtid!

 

 

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: