Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Destination Karlstad

Besöksnäringen är en av de starkast växande branscherna just nu och det är många som får sitt första jobb inom den näringen. Det är också högtryck när det gäller möten om möten. För ett par veckor sedan var det Visit Värmlands besöksnäringsdagar, idag är det Karlstads besöksnäringsdag och nästa torsdag är det en nationell konferens med rubriken Besöksnäring på agendan – nationell dialog om samhällets roll för utveckling.

 

Karlstadsregionen har antagit en färsk turismstrategisk plan det här året och det är en stark och viktig näringsgren för Karlstad, Karlstadsregionen och Värmland. Besöksnäringen är bred och omfattar stora och små, privata och offentliga aktörer. Vi Socialdemokrater föreslog för ett år sedan att ett destinationsbolag skulle bildas i samverkan mellan Karlstads kommun och näringens aktörer. Det förslaget fick inte fullt gehör men utifrån den genomförda utredningen i samband med motionen sker nu ändå en förändring som löser en del av de utmaningar som vi och andra har identifierat. Det blir en tydligare huvudaktör för de här frågorna inom kommunen och en uttalad och stärkt samarbetspartner när det gäller näringens representanter. Hittills har det funnits alltför många aktörer med snarlika namn och uppdrag vilket är en utmaning lokalt men än mer så för dem som vill kontakta Karlstad i besöksnäringsfrågor.

 

Det är  bra att vi nu har både en turismstrategisk plan på plats och snart en ny och stark organisation som kan arbeta vidare med att utveckla det här näringsområdet. Det kommer att gagna både medborgare och tillresande. Konferenser, kultur- och idrottsevenemang och privatturism ger ringar på vattnet för hotell, handel, restauranger och besöksmål. Det ger oss också anledning att arbeta med infrastruktur och digitalisering som är viktiga faktorer för en väl fungerande besöksnäring. Ett av kommunens övergripande mål är: Karlstad ska vara bland de bästa besöksmålen i Sverige. Nu skapas bättre förutsättningar för att uppnå det målet. Varmt välkommen till Karlstad!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: