Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Folksam Grand Prix

Nu är det klart att Folksam förlänger sitt partnerskap med Svensk Friidrott i ytterligare fyra år och det är en trogen partner som varit med sedan 80-talet. Dels försäkrar de föreningar och aktiva och dels är de titelsponsor för galaserien Folksam Grand Prix. Folksam Grand Prix-galorna är otroligt viktiga för svensk friidrott då de erbjuder svenska aktiva starkt internationellt motstånd på hemmaplan och skapar intresse och uppmärksamhet för både TV- och livepublik och den bredare allmänheten. En uppmärksamhet som bidrar till att barn och ungdomar vill testa friidrott.

 

Galorna säkerställer också att ett antal arenor runtom i Sverige måste hålla hög nivå och de skapar duktiga arrangörsstaber som bland annat leder till många välutbildade funktionärer och domare inom olika områden. Domare som många gånger representerar Sverige internationellt. Arrangörerna använder också galorna i sitt lokala marknadsarbete. Sedan många år tillbaka genomförs galorna i Karlstad, Sollentuna och Göteborg och den största nyheten med det nya avtalet är att det blir en fjärde gala som ska rotera runt i landet.

 

Galorna i Folksam Grand Prix har även europeisk galastatus!

Styrgruppen för Folksam Grand Prix arbetar just nu med att leta fram den fjärde arrangören som ska bestå av en duktig arrangörsförening och en offensiv kommun som kan erbjuda en bra arena och ett starkt evenemangsstöd som krävs för ett tv-sänt arrangemang på den här nivån. Det är glädjande att kunna konstatera att de senaste åren har serien både renderat fina sportsliga resultat (tex svenskt rekord på samtliga tre galor ifjol) och höga tittarsiffror i tv i en tid då konkurrensen ständigt ökar.

 

Jag vill rikta ett stort tack till Folksam och hälsa alla välkomna till nästa års serie av Folksam Grand Prix!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: