Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Löfveneffekten

Idag publicerade SCB en stor partisympatiundersökning som visar att Socialdemokraterna får allt högre stöd i väljaropinionen. Om det vore val idag skulle 32,6 % rösta på Socialdemokraterna vilket är 1,6 % bättre än valresultatet 2014. Det innebär att den politik som förts i regeringsposition tas emot mycket positivt av väljarna.

 

Under de här tre åren så har regeringen trots ett tufft parlamentariskt läge lyckats vända ett underskott till överskott i de statliga finanserna och samtidigt lanserat kraftfulla reformer för jobben, skolan, klimatet, välfärden och tryggheten. Vallöfte efter vallöfte bockas nu också av när till exempel pensionärsskatten avskaffas och 90-dagarsgarantin infrias. Vi ser också en satsning på hela landet där skillnaderna mellan både individer och regioner ska minska.

 

Under valrörelsen 2014 visade vi Socialdemokrater att något höll på att gå sönder i Sverige. Den svenska modellen var i gungning efter åtta år av alliansstyre och där skattesänkningar för individen skulle vara lösningen på alla problem. Men så enkel var inte lösningen utan tvärtom skapade det stora problem med underskott i finanserna, ökade klyftor mellan människor och kraftig resursbrist i våra gemensamma system såsom sjukvården och infrastrukturen.  Det är fortsatt en lång väg kvar att vandra men nu ser vi att Sverige läker och lagas. Arbetslösheten sjunker och mer resurser satsas i vår gemensamma välfärd. Mycket kan göras på tre år men ännu mycket mer på åtta år varför det är oerhört viktigt med en fortsatt Socialdemokratiskt ledd regering efter valet 2018.

 

PS 1. Om vi såg att något höll på att gå sönder i Sverige 2014 så ser vi idag att alliansen är på väg att spricka då hälften av partierna riskerar att ramla ur riksdagen nästa år. (KD) noterar 3,1 % och (L) 4,2 %. Det visar att det inte är byte av partilogotype som väljarna efterfrågar utan svar på dagens  och morgondagens samhällsutmaningar.

 

PS 2. Läs mer om undersökningen här:

http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/demokrati/partisympatier/partisympatiundersokningen-psu/pong/statistiknyhet/partisympatiundersokningen-psu-i-november-2017–val-i-dag/

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: