Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

God Jul Edsvalla

Edsvallaskolan hamnar i bygdens ägo efter ett lyckat samarbete mellan kommunen och de entusiastiska krafterna i Edsvallaskolans Ekonomiska Förening. Efter flera år av diskussioner tog teknik- och fastighetsnämnden i onsdags ett beslut om en avsiktsförklaring som innebär att föreningen övertar skolan så snart de funnit tillräckligt många hyresgäster för att klara den årliga driftskostnaden. Nämnden beslutade i maj 2015 att skolan skulle avyttras då den inte längre användes för undervisning och ingen annan kommunal verksamhet visade intresse för byggnaden. Det fanns dock redan då ett stort intresse från den lokala bygden att ta över den och därför villkorades försäljningen med att det inte skulle ske med mindre än att ärendet passerade nämnden på nytt och under tiden skulle samtal föras för att finna en lösning.

 

 

Under resan kom dock den stora flyktingvågen hösten 2015 vilket innebar att skolan användes till flyktingboende ett tag under 2016 och sedan fortsatte samtalen som skett med bred politisk samsyn. De som ingått i gruppen är Andreas Petterson (C), Per-Inge Lidén (MP), undertecknad från (S), tjänstepersoner från teknik- och fastighetsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen samt representanter från den ekonomiska föreningen och Norsbygdens Framtid. För oss Socialdemokrater har det varit ett särskilt angeläget fall då det finns en bifallen motion inom partiet från Nors S-förening som sa att vi skulle verka för ett allaktivitetshus i Edsvallaskolan.

 

Rent allmänt är det viktigt att få fram föreningslokaler i hela kommunen och att stötta goda lokala initiativ. Det är bland annat mot den bakgrunden och självklart själva behovet som S i Karlstad även ställt sig positiva till fler och bättre föreningslokaler i Skåre. Något som får bli en fråga under den kommande mandatperioden. Nu först är det viktigt att Edsvallaskolan hittar sina hyresgäster både i form av ideella organisationer och företag av olika slag. Det är en fantastisk byggnad som nu får leva upp igen efter att ha stått huvudsakligen tom under flera år. Tack till er som jobbat för detta i hård och konstruktiv anda!

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: