Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Mer Diamond League

Förra veckan fick vi alla friidrottsälskare en tidig julklapp då det meddelades att BAUHAUS förlänger sitt titelsponsorskap med Diamond League-galan som avgörs på anrika Stockholms Stadion. Det innebär att Sverige och Stockholm finns kvar inom den högsta friidrottsserien i världen och det är en bra sak för friidrotten i hela Sverige. Att ha en sådan internationellt erkänd tävling innebär ett årligt skyltfönster för friidrotten som är svårt att uppnå på något annat sätt. Det ger ett bra tävlingstillfälle för svenskarna på hemmaplan, det skapar intresse och engagemang hos barn och ungdomar, det är en viktig mötesplats för friidrottsfamiljen, det håller igång vår anrika olympiastadion från 1912 och det skapar en stark arrangörsstab med välutbildade domare som kan agera på andra internationella evenemang.

 

Men framförallt är det en friidrottsfest för de tusental som tittar på plats och de miljoner som tittar på tv runtom i världen. Friidrotten har gått igenom några tunga år internationellt med mycket fokus på korruption och dopning men är fortfarande en idrott med mycket höga tittarsiffror i tv och den olympiska huvudidrotten. Det pågår ett utvecklingsarbete när det gäller galor och mästerskap och mycket av det kretsar kring Diamond League som är det årliga flaggskeppet för friidrotten. Där det händer är det viktigt att vara med och därför är det glädjande att vi får njuta av högklassig friidrott på Stockholms Stadion även de kommande åren. Det är extra kul nu när vi har en ny spännande generation av duktiga svenska friidrottare som konkurrerar på den högsta internationella nivån. Jag tänker inte minst på vår diskusbjässe Daniel Ståhl.

 

Det betyder också jättemycket för mig personligen. Jag har tidigare arbetat åt galan i fem år och varit med om att kämpa för att behålla löparbanorna kvar på Stockholms Stadion och att hitta en ny titelsponsor till evenemanget när BAUHAUS gick in första gången. Det är också glädjande att se de samarbeten som etablerats mellan de svenska och norska Diamond League-galorna och mellan det svenska friidrottsförbundet och arrangören Stadionklubbarna. Den här typen av stora arrangemang kan inte genomföras utan samverkan mellan många olika parter. Det går till och med ett tåg med aktiva mellan Oslo och Stockholm via Karlstad och på så sätt tangerar det även vårt arbete med bättre tågtrafik mellan våra huvudstäder.

 

Så markera 10 juni i almanackan och köp biljetter till nära och kära i jul!

 

Läs mer här:

BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion 2021

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: