Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Gott Nytt Valår!

Det är mellandagar och tid för årskrönikor och topplistor av olika slag. Största händelserna, mest lästa nyhetsartiklarna och nyorden som ingen egentligen använder eller känner till. Jag använder den här tiden mer till återhämtning och uppladdning inför 2018. Det är politikens OS-år. Eller valår med andra ord. Det är rätt praktiskt för mig som är engagerad inom idrotten och politiken. Det handlar om fyraårsperioder, att förbereda sig på bästa sätt och att vinna. Det finns således stora likheter men också stora skillnader.

 

I valen förlorar inte bara partier utan också människor och medborgare. Det är fler än dem på spelplanen som påverkas. Det har betydelse vilka som styr och vilken politik som förs. Om det är en politik för alla eller en politik för vissa. Vi Socialdemokrater vill skapa jämlika förutsättningar för alla människor. Barndomen och uppväxtåren går inte i repris. Det ska inte spela någon roll vilka föräldrar du har eller storleken på deras plånbok. Alla vuxna ska ha ett arbete att gå till. Män och kvinnor, unga och äldre. Att ha en egen inkomst innebär verklig frihet och genererar skatteinkomster som kommer oss alla till del. Omsorgen ska finnas där när du blir gammal. Trygg och tillgänglig för varje individ. Jobb åt alla och jämlika förutsättningar är grundläggande principer i den svenska modellen och inom socialdemokratin. De principerna har tjänat oss väl tidigare och kommer att tjäna oss väl framöver.

 

Det är mitt nyårslöfte att fortsatt kämpa för dessa principer under 2018 med sikte på en socialdemokratisk valseger som alla vinner på!

 

Tack till alla som följer min blogg och Gott Nytt Valår!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: