Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Unika Kronoparken

Det har stått en hel del om Kronoparken sista tiden. Det gör det visserligen alltid. Om fritidsgården som fått stänga och flytta till temporära lokaler, om moskén, om SSU:s satsning på stadsdelen, om Konsums förändringar av sina butiker, om den nya inkubatorn på Innovation Park, om ett tragiskt mord på en ung kvinna och om det ständigt aktuella universitetet som fick en ny rektor förra året.

 

Kronoparken är Karlstads största stadsdel med närmare 9000 invånare. Det skulle ge den en sjätteplats på listan över Värmlands tätorter. Det är också en stadsdel präglad av en enorm mångfald och socioekonomiska skillnader. Där ligger Karlstads universitet, där finns en badanläggning och Fritidsbanken. Jag är själv uppväxt på Kronoparken och bodde där i närmare 25 år. Alla har hört talas om Kronoparken men långt ifrån alla har varit där. Det är synd, jag rekommenderar varmt ett besök och trivdes där under alla mina år. Inte minst på just fritidsgården där det erbjöds biljard, quiz och discokvällar.

 

Socialdemokraterna i Karlstad vill se en fortsatt utveckling av Kronoparken. Vi har under många år avsatt medel för den så kallade samlokaliseringen av Fröding Arena, biblioteket och fritidsgården. Det skulle innebära en tillbyggnad och bra förutsättningar för kommunal verksamhet inom kultur och fritid, huvudsakligen inriktad mot ungdomar och föreningslivet. Det har den blågröna majoriteten i kommunen stoppat gång efter gång. Vi vill också på sikt se en familjecentral på Kronoparken, ett samarbete mellan landstinget och kommunen, där man erbjuder tidiga och förebyggande insatser riktade till barn och familjer.

 

Vi är också beredda att under rätt förutsättningar sälja del av marken i centrum för att möjliggöra en stor privat investering som skulle ge många nya bostäder och verksamhetslokaler i området. Det sa också den politiska majoriteten nyligen nej till. Vi vill se fler studentlägenheter och säkerställa mark och lokaler så att universitetet och Innovation Park kan expandera. Campusplanen 2030 som universitetet och Akademiska Hus tagit fram i samverkan med kommunen är en bra utgångspunkt för det arbetet. Vi vill också se ett högre valdeltagande på Kronoparken, ett valdeltagande som motsvarar kommunens snitt. Ni kommer att träffa oss Socialdemokrater regelbundet uppe på Kronoparken under valåret. Kom gärna med era inspel och förslag för stadsdelens framtid till oss.

 

Unika Kronoparken förtjänar sin uppmärksamhet men också ett bättre rykte!

 

 

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: