Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Forum Jämställdhet

Just nu pågår Sveriges största jämställdhetskonferens i Karlstad. Forum Jämställdhet har invaderat Karlstad CCC och i dagarna två diskuterar 900 deltagare, 23 utställare och 100 talare olika ämnen kopplade till jämställdhet. Fokus för alla programpunkter är jämställdhetsintegrering, det vill säga hur ett jämställdhetsperspektiv kan byggas in i alla delar av en organisations verksamhet. Konferensen gästas bland annat av jämställdhetsminister Åsa Regnér och Centerns partiledare Annie Lööf.

 

Välkomstvepa i Karlstad CCC

Socialdemokraterna är ett feministiskt parti och för oss är jämställdhetsfrågan alltid aktuell. Vi har strikt varvade listor. Det betyder varannan man och varannan kvinna på valsedlar och i valda församlingar (riksdagen, kommunfullmäktige, nämnder, bolagsstyrelser etc). Ökad jämställdhet ger ökad sysselsättning och i den svenska modellen är jämlikhet, jämställdhet och solidaritet centralt. Vi anser att heltid ska vara norm på arbetsmarknaden, att jämställdhetsarbetet i skolan ska bedrivas kontinuerligt och inte i projekt för en begränsad tid och att genusperspektiv ska ha genomslag i forskning och utveckling. Vi har drivit på för en mer jämställd föräldraförsäkring och vi bedriver en uppmärksammad och uppskattad feministisk utrikespolitik under ledning av vår värmländska utrikesminister Margot Wallström.

 

Sverige ligger långt framme i ett internationellt perspektiv men även vi har långt kvar till ett jämställt samhälle. När jag ser den fantastiska serien Fröken Frimans krig i juletid så tänker jag i ena stunden att vi har fått väldigt mycket gjort på 100 år. I nästa stund tänker jag – har inte mer hänt på 100 år? Oavsett synsätt så är jag stolt över att mycket av det som gjorts har gjorts tack vare socialdemokratin!

 

 

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: