Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

OS är alltid OS

Innan OS är det alltid snack om att ingen kommer att bry sig den här gången. Det är bara ett kommersiellt jippo, alla är förmodligen mer eller mindre dopade och det avgörs i något avlägset land på konstiga tv-tider. Sedan drar det igång och med svenskt guld och en norsk trippel första helgen så är alla superengagerade igen. Precis som vid varje OS.

 

Vidare heter det gång efter gång att idrott och politik inte hör ihop men ändå är det förstanyhet på både Aktuellt och BBC att Nord- och Sydkorea har ett gemensamt hockeylag, att Nordkoreas diktators syster är på plats i OS-byn och att ryssarna får tävla under neutral OS-flagga. Idrott och politik hör plötsligt ihop igen. Precis som vid varje OS.

 

Sedan har vi frågan om ett eventuellt framtida svenskt OS. Stockholm 2026 är av om man frågar stadens politiker men på om man frågar SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Med de senaste årens turbulens inom den internationella idrotten (som jag bloggat om förut) så är ju kraven och kriterierna helt annorlunda nu för att erhålla ett OS. Man får ett rejält arrangörsbidrag och man hyllas om man strävar efter att erbjuda ett hållbart OS där befintliga arenor nyttjas och eventuella nybyggen sker med rimliga arbetsvillkor för dem som bygger.

 

Varför blir det så här kanske någon undrar? OS är helt enkelt alltid OS och det är därför som det får uppmärksamhet innan att ingen kommer att bry sig, det är därför som alla bryr sig när det väl är igång och det är därför som drömmen om ett OS i Sverige alltid lever vidare. Heja Sverige!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: