Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Seniorsatsning

Det pågår en seniormässa i Karlstad just nu. Jag passerade förbi en sväng och tittade i diverse montrar och stod även en stund i Socialdemokraternas. Det blir allt fler äldre i vårt samhälle och det är viktigt att vården och omsorgen fungerar i hela landet. Vi har många bra nationella förslag såsom 14 000 fler anställda inom vården, att satsningar på vården går före skattesänkningar, att vård ska ges efter behov och inte plånbokens storlek och att vårdpersonal ska kunna specialistutbilda sig med lön.

 

Lokalt har vi också ett stort ansvar med hemtjänst och vårdboenden men vi Socialdemokrater vill också satsa på de pigga pensionärerna och stärka stödet till olika typer av organisationer och föreningar. Det kan handla om någon form av föreningsbidrag och det måste bli enklare att använda kommunala lokaler för det ideella föreningslivet. När det gäller idrottsföreningar har det varit ett faktum i årtionden. Att idrottsrörelsen kan använda kommunala gymnastiksalar på kvällar och helger utan att det är något bekymmer för den ordinarie verksamheten. Visst borde seniorföreningar och andra ideella föreningar på samma sätt kunna använda vissa klassrum eller konferensrum för sin viktiga verksamhet som bidrar till både individens hälsa och samhällsnytta?!

 

Idag har barn- och ungdomsverksamheten en särställning när det gäller kultur, idrott och annan ideell verksamhet men i takt med att vi blir allt fler äldre och allt fler piggare äldre så måste vi som kommun även stimulera och stötta seniorverksamhet av olika slag.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: