Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Tack Svensk Friidrott

Idag lämnade jag förbundsstyrelsen efter två roliga och intensiva år. Jag har ansvarat för tävlings- och arrangemangsfrågorna och det är glädjande att förbundet under den här tiden tagit större ansvar för och utvecklat de arrangemang man är huvudman för. Det handlar bland annat om Finnkampen, Folksam Grand Prix, SM-tävlingarna, Nordenkampen och SM-milen. Fler arbetar idag med de här frågorna på förbundskansliet och vi har skapat en ny modern Tävlings- och arrangemangskommitté som arbetar med regelfrågor, tävlingstekniska aspekter och bredare arrangemangsperspektiv såsom kringevenemang, hållbarhet och publikupplevelsen. Det är viktiga evenemang både sportsligt och ekonomiskt för friidrottsförbundet.

 

Under de här åren har också det internationella friidrottsförbundet reformerats och fått en ny konstitution som bygger på betydligt större maktdelning, delaktighet och öppenhet. Det har varit väldigt spännande och stimulerande att få delta i det arbetet och det var en ära att få vara ombud vid kongressen i London förra året. Jag fortsätter nu i förbundets internationella kommitté för det är frågor som jag verkligen brinner för, både de sportsliga och organisatoriska.

 

Det har också varit en hel del svåra och jobbiga frågor såsom Abeba Aregawis dopingfall (som till slut inte var en dopingförseelse), avstängningen av Ryssland från den internationella friidrotten till följd av systematisk dopning och Moa Hjelmers avslöjande under metoo att hon blev våldtagen vid Finnkampen 2011.

 

Friidrotten har en anrik historia och är den självklara olympiska huvudidrotten och många klubbar och arrangörer har tjänat bra med pengar på löparvågen under de senaste decennierna men det finns trots det utmaningar framåt. Löparboomen mattas sakta något, det är en ganska ålderstigen publik som ser galor och mästerskap live på arenorna, friidrottens starka roll i skolidrotten är inte längre densamma, dopingstämpeln tynger och mångfalden inom friidrotten skulle behöva öka. Men å andra sidan så har man inte en så lång och anrik historia om man inte klarar sin tids utmaningar så jag är övertygad om att friidrotten kommer att stå stark även framåt.

 

Vi har en ny spännande landslagsgeneration med bland andra Khaddi Sagnia, Daniel Ståhl och Armand Duplantis på frammarsch och vi är fortsatt en mycket populär tv-idrott hos den breda allmänheten. Tack Svensk Friidrott för att jag fick vara med i förbundsstyrelsen under två år och nu fortsätter engagemanget på andra sätt!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: