Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Upprättelsen

Jag har levt med Kevin-fallet i hela mitt vuxna liv. Ett barnmord utfört av andra barn, nästgårds i Arvika. Ovanligt, ofattbart och oundvikligt att följa då liksom nu. Sida upp och sida ner i Värmlandstidningarna och inslag i Efterlyst med Hasse Aro. En karismatisk lokalpolis som ledde utredningen och som berättade tvärsäkert för oss alla om händelseförloppet och leken som spårade ur. Hur man hittat lilla Kevin död på en lastpall 30 meter ifrån den troliga mordplatsen.

 

Inget om att det fanns andra lastpallar där. Som kan ha stått travade på varandra när fyraåringen kom till platsen för att leka. Inget om att han kan ha klättrat och lekt med dem som fyraåringar kan tänkas göra. Inget om att han KAN ha vält dem över sig och dött i en tragisk olycka. Det fick vi reda på idag nästan 20 år senare. Vi vet fortfarande inte exakt vad som hände men det var åtminstone inte ett barnmord utfört av andra barn enligt den beskrivning som vi levt med sedan 1998.

 

Det är en rättsskandal av rang säger många och jag är ingen jurist men ett problem är väl just att det aldrig prövades i rätten. Men en skandal är det oavsett vad den kallas där en pojke har förlorat sitt liv och två andra pojkar förlorat sin uppväxt. En uppväxt de aldrig kan få tillbaka men idag fick de åtminstone en upprättelse.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: