Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Ett år sedan

Jag skrev mitt första inlägg här på bloggen för precis ett år sedan. Det var en välkomsthälsning och programförklaring. Inlägget publicerades vid lunchtid. På eftermiddagen samma dag genomförde Rakhmat Akilov ett fruktansvärt terrordåd på Drottninggatan i Stockholm och datumet 7 april 2017 kom att bli ett historiskt datum för alltid.

 

Så här ett år senare går förstås mina tankar till de drabbade familjerna. Jag tänker på vilket tufft år de har haft och hur allt säkert kommer tillbaka så här på årsdagen.  Jag tänker på att jag bara häromdagen såg ett inslag om att nya större och tyngre stenlejon nu placerats på Drottninggatan för att förhindra att en liknande händelse kan ske igen. Jag tänker på hur stockholmarna ställde upp för varandra och för sina besökare då för ett år sedan. De öppnade sina hem och hjälpte till att hämta grannens barn på förskolan. Jag tänker på andra terrordåd såsom 11 september och Breivik.

 

Men jag tänker också på att terroristerna inte har vunnit. Breivik och Akilov sitter bakom galler. Vi förbereder oss för ytterligare ett öppet och demokratiskt val där alla får komma till tals och där vi löser svåra samhällsfrågor utan hot och våld.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: