Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Vårbudget som värmer

Idag presenterade finansminister Magdalena Andersson regeringens vårproposition och det är inte utan att man blir stolt som socialdemokrat. Dels över Magda som finansminister men framförallt över de siffror som hon presenterade. Underskott i de offentliga finanserna har under mandatperioden vänts till överskott, statsskulden är den lägsta sedan 1977 och sysselsättningsgraden i Sverige är den högsta på 25 år och den högsta som EU:s statistikmyndighet Eurostat någonsin uppmätt.

 

Nu fortsätter satsningen på samhällsbygget och ett tryggt och hållbart Sverige. Fler anställa i vården och skolan, mer resurser till polisen och stora satsningar på klimatet. Dessutom riktade insatser för att få fler nyanlända, särskilt kvinnor, snabbare i arbete. De här stora satsningarna på den gemensamma välfärdssektorn kommer även borgerligt styrda kommuner till del. Det kan vara värt att tänka på när ni läser nyheter och pressmeddelanden om att Karlstads kommun hade ett kanonbra ekonomiskt verksamhetsår 2017. Det utfallet hade aldrig varit detsamma utan de statliga medel som kommuner och landsting fått från den S-ledda regeringen.

 

Det finns många delar i vårbudgeten  men som idrottsledare är jag förstås extra glad över att anslaget till idrotten höjs ytterligare en gång. Nu har idrotten fått en ökning på över 250 miljoner kr per år om man jämför 2014 och 2018. Det samlade anslaget närmar sig 2 miljarder årligen. Idrottsrörelsen är Sveriges största folkrörelse men fortfarande finns det mer att göra när det gäller att få alla att röra på sig. Så möt nu våren med löparskorna på!

 

Läs mer om vårbudgeten här:

http://www.regeringen.se/artiklar/2018/04/varbudgeten-2018-pa-fem-minuter/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: