Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Byt reformfokus

Det pågår ett reformarbete inom de internationella och europeiska friidrottsförbunden och det är positivt. Samtidigt finns det en stor utmaning med reformivern och det är att det till stora delar är samma institutioner och personer som skapat det som nu snabbt ska reformeras. Det är därför som det ofta blir fokus på fel frågor och många gånger fel förslag och beslut.

 

Europeiska friidrottsförbundet vill tex stryka världs- och europarekord utan att kunna vara säkra på att alla rekord som är satta med otillåtna medel verkligen stryks. Och nu har det internationella friidrottsförbundet bestämt att kvinnor med en medfödd naturligt hög testosteronhalt ska tvingas att medicinera ner nivån eller tävla bland männen. Men bara i vissa grenar, nämligen löpgrenar 400 meter till engelska milen (1609 meter). Samtidigt är det förstås otillåtet att dopa sig med testosteron oavsett gren.

 

Jag föreslår inte att man borde ha utvidgat regelverket till samtliga grenar utan tvärtom acceptera att det inte går att göra idrotten fullständigt rättvis. Så är det tyvärr. Vi måste lägga mer fokus på fairplay, framtiden och fuskarna än på historien och att detaljreglera ihjäl vår kära idrott.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: