Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Förstavalet i Karlstad

Idag presenterade vi Socialdemokrater i Karlstad våra 24 första namn på valsedeln till kommunfullmäktige och vårt lokala handlingsprogram Ett attraktivt, tryggt och jämlikt Karlstad. Det innehåller närmare 200 konkreta förslag för den kommande mandatperioden. Jag kommer regelbundet här i bloggen att återkomma till olika avsnitt och förslag.

 

Jag kan stolt konstatera att vi har ett starkt lag med stor mångfald. Vi har lika många män som kvinnor, vi har äldre och yngre, erfarna och nya politiker, personer från centrala Karlstad och från våra mindre tätorter, vi har representanter med utomeuropeisk bakgrund och vi har förtroendevalda som är pensionärer, jobbar i offentlig sektor och som driver egna företag. Vår lista speglar hela Karlstads befolkning. Och när vi Socialdemokrater säger Karlstad menar vi hela kommunen.

 

Socialdemokraterna har suttit i opposition i Karlstad under de senaste åtta åren. Vi har tagit lärdom av det. Vi har bedrivit en konstruktiv oppositionspolitik men också fört många samtal med Karlstadsbor och medlemmar. Vi ska vara förstavalet för väljarna när de röstar och vi ska vara förstavalet för andra partier när de väljer samarbetspartners.

 

Vi ser att det finns stora skillnader i levnadsvillkoren mellan människor och bostadsområden i vår kommun. Det skiljer i hälsa, livslängd, skolresultat, sysselsättningsgrad, inkomster och delaktighet i föreningslivet på fritiden. Det kan vi aldrig acceptera. Varje individ ska rustas för att klara sin skolgång och för att få sitt eget arbete. Jämlikhet handlar om att erbjudas de möjligheterna oavsett var man bor eller vilken bakgrund man har.

 

Vi ser att Karlstad växer men vi ser också att Karlstad växer långsammare än andra medelstora städer. Det fungerar inte om vi ska klara den långsiktiga välfärden. Då måste Karlstad vara Värmlands tydliga tillväxtmotor som attraherar investeringar och människor. Därför driver vi på för stora infrastruktursatsningar, fler statliga arbetstillfällen, mer personal i kommunens barn- och äldreomsorg och ett förbättrat företagsklimat. Vi vill se en hållbar tillväxt och betonar att alla jobb är viktiga jobb.

 

Hela Karlstad ska framåt tillsammans!

 

Läs hela programmet här:

http://www.socialdemokraternakarlstad.se/2018/04/13/kommunalt-handlingsprogram/

 

Se hela fullmäktigelistan här:

https://data.val.se/val/val2018/valsedlar/K/kommun/17/80/valsedlar.html#id0002

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: