Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Arenasatsning!

Äntligen, nu blir det av! Idag har vi genom en mycket bred politisk överenskommelse (S-M-MP-C-L-KD-V) kunnat presentera en för Karlstadsidrotten historisk arenasatsning. En satsning på vinter- och sommaridrotter, män och kvinnor, ungdomar, motionärer och elit. Det handlar om investeringar på närmare 400 miljoner kronor där föreningslivet med sina partners ska vara med och bidra på olika sätt. Det här gynnar idrotten, folkhälsan och besöksnäringen och stärker Karlstads attraktionskraft. Det finns ingen uttalad byggordning utan det hänger på tidsåtgång för planering och projektering. Målet för byggstart är 2020!

 

Arenasatsningen omfattar en ombyggnation av Tingvalla isstadion till en modern isarena som ger fler och mer flexibla isytor åt bandy, ishockey, konståkning, skridsko och allmänhetens åkning. Isarenan kan även användas till mässor och andra event. På Sannafältet sportcenter byggs en utomhusarena för daglig friidrottsverksamhet samt matchspel i de högre serierna för fotboll och amerikansk fotboll. Vidare blir det en inomhusarena för friidrott, fysträning för andra sporter och ombytesmöjligheter för allmänheten som vill motionera i I2-skogen. Det blir också en konstgräsplan för i första hand träning för den amerikanska fotbollen. Arenaområdet kommer också rymma parkeringar, förrådsutrymmen och kanslilokaler för föreningar.

 

Sannafältet med från vänster kastplaner, inomhusarena, utomhusarena, Friskis & Svettis och en konstgräsplan. Illustration: Tengbom och Karlstads kommun

Kommunen tar ett huvudansvar för investeringar och drift men de berörda föreningarna med sina partners kommer att få bidra på olika sätt. Marken där dagens Tingvalla IP huserar exploateras för annan verksamhet och det kan bli aktuellt med uttag ur bolagskoncernen. Dessa frågor ska utredas vidare. Finansieringen vilar därmed på flera ben.

 

Den här historiska satsningen har kommit till efter närmare ett decennium av utredningar och diskussioner och stärker nu den starka idrottsstaden Karlstad ytterligare. Tingvalla sportcenter med isarena, curlinghall, skatehall, innebandyarena och racketcenter tillsammans med Sannafältet sportcenter med friidrott, fotboll, amerikansk fotboll och Friskis & Svettis kommer att tillhöra de ledande idrottsområdena i landet. Med sin koppling till I2-skogen och allmänhetens möjlighet till motion är det kanske det allra främsta sammanhängande idrotts- och rekreationsområdet i Sverige?!

 

Jag vill tacka alla konstruktiva krafter som arbetat och bidragit i den här processen och en dag som denna är man stolt och glad förtroendevald, idrottsentusiast och Karlstadsbo!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: