Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Examenstider

Det är examenstider med allt vad det innebär. Klädinköp, frisörbesök (inte för mig dock), skoputsning, sångövning, strykning av skjortor, presenter till lärare och elever. Systerdottern lämnar förskolan, bonusgrabben slutar förskoleklass och sambons systerson går ur årskurs nio. Små blir stora och ska byta skola, lärare och klasskamrater. Ledsamt, glädjande, nervöst och spännande i en salig blandning. Själv har man lite erfarenhet efter sexton raka år i studiesystemet även om det är femton år sedan man checkade ut från universitetet (kanske dags för nån kurs snart igen). Men så här i början av juni blir man påmind och känner så väl igen sig.

 

För egen del är det andra examina som gäller numera. Nästa helg den 16 juni är det dags för Stadsloppet och en mil genom Karlstads centrala delar. Lite dåligt med gensvar på utmaningen till mina bloggkollegor här på nwt.se men själv har väl träningen gått hyggligt trots värme och allergi. Men de där 15-20 åren sedan student- och universitetsexamen märks även på träningen. Det är inte bara att köra 10-15 pass så är man snabb igen men hursomhelst så är det skönt för kropp och knopp att avverka några kilometer innan frukost.

 

Veckan därefter (19 juni) är det budgetdebatt i kommunfullmäktige och därmed examen för den här mandatperioden kan man säga. Formellt byter vi uppställning i fullmäktige i oktober men efter junidebatten väntar sommaruppehåll och valrörelse så i praktiken är det nu. Det blir ingen champagnefrukost och ‘Den blomstertid nu kommer’ men däremot blir det i höst delvis nya bänkgrannar i fullmäktigesalen och förhoppningsvis en ny politisk ledning i kommunen.

 

Jag önskar alla studenter och elever en trevlig skolavslutning och ett härligt sommarlov!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: