Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Fotbollsfeber

Nu stundar fotbollsfeber den närmaste månaden och som vanligt när det drar ihop sig till stora mästerskap så handlar försnacket mest om framtida arrangörer, stängda träningar, lyxhotell, skador och möjliga startelvor. Skönt att själva spelet drar igång nu även om Sveriges första match krockar med kommunstyrelsens sammanträde på måndag.

 

Sverige har förstås en tuff resa framför sig (Sydkorea, Mexiko och Tyskland) men å andra sidan finns det inga lätta matcher och grupper i VM. Det är ju normalt nog svårt att ta sig till VM för de blågula. Jag hoppas att den svenska måltorkan i mästerskap ger med sig för torka har vi haft nog av i år redan som det är. Oavsett så ska det bli kul och spännande att se det nya landslaget utan Hamrén och Zlatan. Vilka kliver fram som ledare på och utanför planen? Kan det svenska kollektivet skrälla?

 

När det gäller slutsegrare brukar alltid de stora fotbollsländerna nämnas och i slutändan är det ofta ett sådant som vinner. Brasilien har fem titlar och Tyskland och Italien fyra var. Det är bara lag från Europa och Sydamerika som vunnit VM så det vore väl på tiden att få en tredje kontinent överst på pallen. Det tror jag dock inte riktigt på och med tanke på att Italien inte är med den här gången och att Tyskland vann senast så tippar jag Brasilien.

 

Hur det går med det tipset får vi se den 15 juli när fotbollsfebern släpper sitt grepp om världen för den här gången.

 

Lycka till Sverige!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: