Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Hur ska Sverige gå vidare?

Det var Sveriges nationaldag för några veckor sedan samtidigt som vår alternativa nationaldag firades med midsommarstång och små grodorna i fredags. Det är långhelg och semester. Folk åker till sommarstugan, tar husbilen till campingen och segelbåten till gästhamnen. Fotbolls-VM pågår och även de minst idrottsintresserade håller ett öga på Sveriges matcher. Det är högtid för svenska flaggor och en sund stolthet över vårt land och landslag.

 

Plötsligt förstörs stämningen och den svenska idyllen är som bortblåst av en iskall nordanvind. Midsommarfirandet kommer av sig. Den svenska stoltheten får sig en kraftig knäck. Jag pratar inte om Sveriges blytunga förlust på övertid mot världsmästarna från Tyskland. Sådant händer inom idrotten. Sådant måste hända inom idrotten för att den ska behålla sin nerv och sitt intresse. Jag pratar om det som hände sen. Om hatet och hoten. Om vi och dom. Om rasismen som frodas i vårt land och som allt oftare visar sig helt öppet i publika sammanhang. Som när en vice talman gör skillnad på folk och folk och som när en enskild landslagsspelare får löpa gatlopp i sociala medier.

 

Det räcker nu. Med hat, hot och hån. Med rasism och intolerans. På onsdag kan det svenska laget gå vidare i VM efter en seger mot Mexiko men hur ska landet Sverige gå vidare efter gårdagen? I den matchen är vi alla spelare och bär ett stort ansvar för att säkra en utgång att vara stolta över!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: