Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Badbloggen

Det är värmebölja av sällan skådat slag vilket ställer till stora bekymmer för lantbrukarna med missväxt, foderbrist och nödslakt och för räddningstjänsten med många och svåra skogsbränder. Det råder eldningsförbud och även om det ännu inte finns något generellt bevattningsförbud så bör man hushålla med vattnet.

 

Samtidigt är det strålande badväder och det har jag verkligen tagit fasta på och badat mer och på fler ställen än på många år. Jag har hittills på ett par veckor hunnit med Ilandatjärn (Skåre), Kvarndammen (Likenäs), Skutberget, Torsviken (Segerstad), Björnrukan (Arnön/Väse) och Långeudde (Värmskog). Vad får de då för betyg?

 

Ilandatjärn – ingen restid för mig som Skårebo men ca 10 min från Karlstad. Mycket barnvänligt med brygga och sandstrand. Skönt med möjligheten att kunna välja gräs och björkar som ger skugga. Nära från parkeringen och kommunal service i form av toalett, mindre ombyteskur och papperskorg. Relativt varmt i vattnet men ganska många barn som badar närmast stranden så man får simma ut en bit för att få fritt simutrymme.

 

Kvarndammen – 2 timmar från Karlstad. Mysigt område med ombyteshytt och gamla lekytor med gungbräda och karusell. Historisk känsla med kvarnen, forsen och dammen. Väldigt klart och kallt vatten men mycket begränsad yta för simning.

 

Skutberget – stora ytor och du kan välja mellan sand, gräs och klippor. Bra omkringytor för lek och spel. Friskt Vänerbad med vågor när det blåser lite vilket gör det till en bra simutmaning för vuxna. Finns glass, toaletter och ombytesmöjligheter på området. Även om bilen är smidigt för en barnfamilj så går det att åka buss och cykel.

 

Torsviken – ca 20 min bilresa från Karlstad med grusväg sista biten fram till badet och campingen. Fin grässtrand och möjlighet till klippor om man vill. Det finns även ett hundbad på området. Mest campinggäster och väldigt gott om plats vid själva badytorna. Kommunal service i form av toalett och sophantering men ingen glassförsäljning såvitt vi kunde hitta. Friskt bad med vacker utsikt.

 

Björnrukan – ca 35 min bilresa från Karlstad. Grusväg sista kilometrarna och sedan en liten promenad från parkeringen till stranden. Och vilken strand som väntar, en mäktig sandstrand som ger utomlandskänsla. Långgrunt och relativt varmt i vattnet med en mäktig utsikt. Finns toalett och sophantering men inga ombytesmöjligheter.

 

Långeudde – ca 35 min bilresa från Karlstad och ett stenkast från Värmskogs café där man kan ta sig en räkmacka före eller efter badet. Själva badplatsen är en riktig liten pärla med huvudsakligen sandstrand men också  några klippor och tallskog som ger behaglig skugga. Väldigt varmt och skönt i vattnet och en fantastisk inramning där man bara ser vatten och skog när man badar. Toalett, ombyteshytt, soptunnor och en liten flytbrygga.

 

Vinnare så här långt blir Långeudde med matstopp på Värmskogs café. Ser fram emot fler härliga badupplevelser denna sommar så får vi se om någon tar över tronen.

 

PS. Kan konstatera att mitt VM-tips spruckit då Brasilien fick respass av Belgien igår men desto roligare att Sverige gått så starkt och jag håller alla tummar för seger mot England idag!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: