Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Vilda planer i Väse

Väse har fortfarande inte fått sitt mötesspår och sin passage under järnvägen. Det dröjer några år till efter den av Trafikverket avbrutna upphandlingen till följd av att markförhållandena var annorlunda än man trott och därmed kostnaderna betydligt högre. Men mötesspåret och tunneln kommer och då kanske även det omdebatterade stationshuset får liv igen. Den som lever får se.

 

Däremot står Vildaparken färdig med skejtpark, låghöjdsbana och downhilltrack för cykel. Så småningom ska det också bli en parkourdel. Jag har tidigare varit där på ett företagsbesök med kommunen och träffat eldsjälen och initiativtagaren Janne Ståhl och i veckan var jag där privat och det är verkligen en imponerande verksamhet som förverkligats en bit upp i skogen i Väse där det lokala elljusspåret har sin start- och målplats.

 

Aktivitetsparken har realiserats genom lokala ideella krafter men med finansiering från olika håll såsom allmänna arvsfonden, kommunen, Värmlands idrottsförbund och EU-medel från Leader. Ett gott exempel på en lyckad samverkan. Parken har hittills varit välbesökt och så länge allting får vara helt och underhållas på ett bra sätt kommer det garanterat fortsatt komma många barn, ungdomar och även en hel del vuxna till området. Det förtjänar Vildaparken och krafterna bakom dess tillkomst.

 

PS. Det slår mig att parken är anlagd på samma ställe som Väse rodelklubb och Bob- och rodelförundet hade högtflygande planer för några år sedan enligt en kritisk artikel i Aftonbladet i samband med Riksidrottsförbundets årsmöte i Karlstad våren 2017. Vem vet, nu kanske även rodelbanan blir klar en vacker dag och området får en vinterprofil med rodel utför backen och skidåkning i elljuspåret?! Den som lever får se!

 

Läs artikeln om den försvunna rodelbanan i Väse:

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/zpy9q/far-miljoner-tack-vare-kalkbacke-inuti-skogen

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: