Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Friidrottsfest

Igår genomfördes den 19:e upplagan av Karlstad GP/Götagalan sedan återstarten  av internationella friidrottsgalor på Tingvalla IP 1999 (ingen gala 2004 då Karlstad hade SM). Och vilken friidrottsfest som bjöds på den 99-åriga arenan. Svenska rekord av Angelica Bengtsson i damernas stav (4.73) och Andreas Kramer på 800 meter (1.45.03), världsresultat av Armand Duplantis i stav (5.80), Daniel Ståhl i diskus (69.11), Cearia Brown på 800 m (1.58.01) och Cheng i spjut 83.67. Därtill ytterligare ett antal banrekord.

 

 

Hemmahoppet Sofie Skoog vann höjdtävlingen på fina 1.90, Kallstasolen sken som aldrig förr och Värmlandspubliken slöt upp med mer än 4500 åskådare på plats. Storbildsskärmen med resultat, repriser och intervjuer gav mervärden och de glada barnen som sprang Ärevarvet innan huvudtävlingen fick en upplevelse för livet. Funktionärerna slet i värmen på innerplan men också i kiosker och entréer utan att kunna se tävlingarna. Det var inte bara svenska rekord i några av grenarna utan också svenskt rekord för en Grand Prix-tävling i Sverige. Många var de mediarepresentanter och friidrottsexperter som var eniga om detta efter tävlingens slut. Det är inget dåligt omdöme med tanke på att Folksam GP-cirkusen funnits sedan 1980-talet.

 

 

Nästa år fyller Tingvalla IP 100 år och då blir det både Karlstad GP och Friidrotts-SM i solstaden. Det blir en värdig avslutning för en anrik arena och en fin möjlighet för Värmlandspubliken att uppleva två högklassiga friidrottsevenemang under samma sommar. Men fram till dess får vi njuta av och minnas gårdagens friidrottsfest!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: