Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Härligt engagemang

Det är full fart i valrörelsen och självklart har partierna fulltecknade aktivitetslistor med valstugor, affischering, dörrknackning, materialutdelning, ringa-kampanjer, debattutmaningar, sociala medier mm. Men det är också fascinerande med alla föreningar och organisationer av olika slag som bjuder in till samtal och debatter.

 

Det är allt möjligt såsom Naturskyddsföreningen, Brottsofferjouren, Allaktivitetsföreningen Stocken på Stockfallet, Handikappföreningarna Karlstad och Swedbanks finansfrukost. Alla har sitt upplägg, sin vinkel och sina hjärtefrågor som ska diskuteras av olika partier och med företrädare för olika nivåer (kommun, region, riks). Andra organisationer skriver debattartiklar eller skickar ut enkäter med frågor för partierna att svara på. Det görs kompasser, rankingar och barometrar.

 

Det blir en underbar blandning av all viktig verksamhet som bedrivs i vårt demokratiska samhälle och man önskar att aktivitetsnivån var lika hög jämt fast man inser samtidigt att det inte är vare sig möjligt eller önskvärt. Jag brukar säga att de allmänna valen är politikens OS och nu pågår festen och mästerskapet så det gäller att både njuta och prestera väl. Det dröjer på gott och ont fyra år till nästa gång!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: