Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

SM följt av EM?!

I helgen avgjordes Friidrotts-SM 2018 i Eskilstuna. Jag ska erkänna att jag följt det sämre än på många år men jag noterade i alla fall ett fantastiskt världsårsbästa av Daniel Ståhl i diskus, en oväntad come back i höjd av Linus Thörnblad och att IF Göta Karlstad tog flera guldmedaljer. Men om ett år kommer jag att följa det desto närmare och så även många av er läsare hoppas jag.

 

Då arrangeras det nämligen på 100-årsjubilerande Tingvalla IP och det blir ett av de sista stora evenemangen på den anrika arenan som likaså invigdes med ett SM 1919. Sedan dess har det även arrangerats Friidrotts-SM på Tingvalla 1975, 1990 och 2004. 1975 var jag inte född men 1990 var jag korgbärare och 2004 var jag vice SM-general vid sidan av SM-generalen Stefan Olsson som idag är generalsekreterare i Svenska Friidrottsförbundet. Vad det blir för roll nästa år återstår att se:)

 

Under helgen genomfördes också ett seminarium om internationella friidrottsevenemang där intresserade kommuner och föreningar kunde delta och få mer information. Karlstads kommun och IF Göta var närvarande och visst vore det häftigt, och inte minst givande för besöksnäringen, om vi som stad fick stå värd för ett internationellt friidrottsmästerskap på det nya arenaområdet om några år.

 

Karlstad har kunnandet, intresset, hotellen och värdskapet för att tex erbjuda ett riktigt häftigt europamästerskap för ungdomar. Varför inte sikta på att säga farväl till gamla Tingvalla IP med ett SM och välkommen till nya Tingvalla IP med ett EM?

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: