Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Partikongressombud

Jag har fått ett väldigt fint förtroendeuppdrag av mina partikamrater. De har utsett mig till ombud på Socialdemokraternas partikongress i Örebro i mars 2019. Kongressen är partiets högsta beslutande organ och jag är ett av tre ombud från Karlstad. Från Värmland är det tretton ombud och totalt sett är det 350 ombud på kongressen.

 

Kongressen ska behandla två huvudområden: Kunskap för framtiden – trygghet för fler och konkurrenskraft för Sverige samt Organisatoriskt reformprogram. Det första handlar om utbildningspolitik och kompetensförsörjning. Hur stärker vi individerna och hur utbildar vi för framtidens jobb? Det andra handlar om partiets organisation. Hur vi ska utvecklas som parti och folkrörelse.

 

Det är stora och viktiga frågor som jag verkligen brinner för. Vi vet hur viktigt det är med utbildning – särskilt en färdigställd gymnasieexamen –  för att få ett arbete. Men det är inte bara att så många som möjligt ska erbjudas utbildning utan att det är rätt och tidsenlig utbildning som erbjuds. Att man lär sig det som krävs i dagens värld och att vi utbildar för framtidens arbetsmarknad. Det är en ödesfråga för att lösa ungdomsarbetslösheten, för att klara pensionsavgångarna framåt och för att förbättra integrationen i vårt land.

 

Många tycker att organisatoriska frågor inte är så roliga. Det tycker jag. Det spelar roll hur en verksamhet är organiserad och hur medlemmarna kan delta och påverka på olika sätt. Ett medlemskap måste alltid innehålla ett mervärde jämfört med att inte vara medlem. Det måste vara möjligt att få delta på sina villkor och arbeta med sina hjärtefrågor!

 

Läs mer om kongressen här:

https://www.socialdemokraterna.se/aktuellt/2018/socialdemokraternas-partikongress-2019/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: