Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Rekordlåg arbetslöshet

Sveriges arbetslöshet är den lägsta på tio år! Eftersom vi  har en övergångsregering som inte får vara alltför politisk får vi andra passa på att lyfta fram de här fantastiska siffrorna. Det är klart att en stark konjunktur har bidragit men det är lika självklart att en ambitiös och aktiv arbetsmarknadspolitik har bidragit till det här utfallet.

 

Vi ser nu hur arbetslösheten sjunker inom alla kategorier: män och kvinnor, inrikes och utrikes födda, hög- och lågutbildade. Vi ser också att antalet varsel är väldigt få och att ungdomsarbetslösheten har pressats tillbaka ordentligt. Det kommer också in många nya lediga platser till Arbetsförmedlingen. Dock finns det fortfarande en matchningsproblematik mellan tillgänglig arbetskraft och tillgängliga tjänster. Här behövs fortsatt utbildningsinsatser av olika slag.

 

För Värmlands del var arbetslösheten 6,8 procent i december 2018 att jämföra med 7,9 procent i december 2017. För ungdomarna är siffrorna 9,2 procent jämfört med 12,3 procent.

 

Det är glädjande siffror för vi vet att det egna arbetet innebär friheten att få forma sitt eget liv och ju fler som är i arbete desto mera skatteintäkter får vi in till vår gemensamma välfärd. Den bästa win-win som finns!

 

Läs mer:

https://www2.arbetsformedlingen.se/om-oss/press/pressmeddelanden?id=F60E6A26D2D3E3ED

 

https://www.nwt.se/2019/01/14/antalet-arbetslosa-minskar-i-varmland/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: