Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Friidrotten nästa

Idag fick äntligen statsministerfrågan sin lösning och det blev som vi kunde ana redan i onsdags Stefan Löfven. Så underbart och så bra för Sverige! Han leder nu en helt ny konstellation i svensk politik som står upp för demokratin och som tar ansvar i ett svårt läge. Det finns en sakpolitisk överenskommelse och på måndag presenteras regeringsförklaringen och ministrarna. Sedan börjar det hårda arbetet med att förverkliga överenskommelsen och att hantera andra svåra frågor i en orolig tid. Men jag är inte orolig, tvärtom väldigt trygg och nöjd! Med statsministerfrågan löst kan vi nu rikta blickarna mot friidrottens val av regeringschef. Det valet kommer att ske här i Karlstad på förbundsårsmötet i slutet av mars.

 

Nuvarande ordföranden Björn O Nilsson har meddelat att han efter tre år kliver av som ordförande och i förrgår gick nomineringstiden ut. Visserligen kan förstås valberedningen alltid lyfta andra namn men ser man till rörelsens nomineringar finns det ett överlägset starkt stöd för Johan Storåkers från Sundbyberg/Stockholm. Det vore ett utmärkt val. Johan är ordförande i Stockholms friidrottsförbund sedan flera år och har därtill många års ledarerfarenhet också från Spårvägens friidrottsklubb. Han sitter i Svenska friidrottsförbundets styrelse idag och är till vardags kommunalråd för Liberalerna i Sundbyberg.

 

Johan Storåkers kan Svensk Friidrott utan och innan, han har en tydlig kompass när det gäller demokrati- och värdegrundsfrågor och han har ett enormt nätverk inom media, det politiska systemet och idrottssverige. Med Johan vid rodret skulle friidrottsförbundet få kontinuitet och arbetsro. Vidare skulle friidrottens mångfald få blomstra. Han brinner för ungdomar, landslagseliten och motionärer, för arenatävlingar och långlopp, för klubbledare, funktionärer och tränare. Så på samma sätt som Liberalerna idag gläds åt en socialdemokratisk statsminister så skulle jag glädjas åt en liberal ordförande för Svenska Friidrottsförbundet. I alla fall om han heter Johan Storåkers!

 

Nomineringarna från distrikt och föreningar:

http://www.friidrott.se/forbundsinfo/arsmotet/2019/nominerade.aspx

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: