Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Rallygäster

Dags för rally igen i de värmländska skogarna och självklart är det spännande att se vem som står som sportslig segrare på söndag. Men vi alla värmlänningar står redan som segrare som har det här internationella årligen återkommande storevenemanget hos oss.

Besöksnäringen är en av de starkast växande näringarna och Karlstad och Värmland har en stark ställning i Sverige. Nyligen presenterades den preliminära inkvarteringsstatistiken för 2018 av Tillväxtverket och den visar på en treprocentig ökning av antalet gästnätter i landet och de utländska gästnätterna ökade med hela sju procent. Antalet norska och danska gäster ökade mest och det län som hade den relativt sett största förbättringen av alla var Värmland!

Den svenska besöksnäringen omsätter totalt 317 miljarder kronor varav utländska besökare står för 134. Besöksnäringen är viktig för Karlstads kommun, Karlstadsregionen och Region Värmland. Personligen brinner jag också mycket för de här frågorna och kommer att göra vad jag kan för att de ska hamna högt på jobb- och tillväxtagendan. För det är en bransch som sysselsätter många människor och dessutom med olika ålder och bakgrund!

Må nu bäste förare vinna Rally Sweden 2019!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: