Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Pappaledig

Sverige har en fantastisk föräldraförsäkring, inte minst tack vare oss Socialdemokrater som har varit med och utvecklat den sedan dag ett. Nu är det min tur att få möjligheten att nyttja den. Under våren ska jag vara pappaledig till 80 % och det ser jag fram emot med stor förväntan men också lite spänning och nervositet. Det är en ny situation som stundar men en häftig sådan.

1974 tog mammorna ut 99,5 % av alla dagar och 2018 tog de ut 71 %. Så det går åt rätt håll men sakta som med alla jämställdhetsprocesser. Numera har vi föräldrar totalt 480 dagar varav 90 var är reserverade för respektive förälder. Kvinnorna tar inte bara ut mest föräldraledighet, de är också hemma mycket mer med obetald ledighet. 5,8 månader i snitt jämfört med männens 1,6 månader.

Så nu blir det inte bara friidrott och politik i bloggen de närmaste månaderna. Utan det kan nog bli ett och annat inlägg från livet med babysim, fotbollsbilder, öppna förskolan, hund- och barnvagnspromenader, läxförhör, gallskrik, gapskratt och gränslös kärlek. Det är en förmån att leva i välfärdslandet Sverige en vår som denna!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: