Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Kongresstider

Jag må vara huvudsakligen pappaledig från de kommunala uppdragen men partiets verksamhet rullar på och nu är det årsmötes – och kongresstider. Jag har redan hunnit med att avtackas som ordförande för Norrstrands S-förening efter fyra spännande och intensiva år och valts till ny ordförande för Skåre-Råtorps S-förening. Det ska bli kul att arbeta i en ny S-förening och de senaste åren har föreningen fokuserat på ett allaktivitetshus som efter många om och men i alla fall blir en sporthall. Arbetet för att få fram fler möteslokaler för föreningslivet och kulturytor såsom spellokaler och ateljéer för barn och ungdomar går vidare.

Med årsmötena i föreningarna avklarade väntar nu årsmöte för S i Karlstad och kongresser för S i Värmland och S i Sverige. På årsmötet för S i Karlstad den 18 mars ska vi bland annat välja en ny ordförande. På årsmötet för S i Värmland i Sunne den 6 april väntar också styrelseval men där är inga större förändringar föreslagna utan mest diskussioner blir det nog kring motionerna. På partikongressen i Örebro 22-24 mars är det två tema som står i fokus: Det politiska samtalet utvecklar socialdemokratin – ett organisatoriskt reformprogram och Kunskap för framtiden – trygghet för fler och och konkurrenskraft för Sverige.

Årsmöten är speciella och verkligen ryggraden i vårt demokratiska föreningssystem i Sverige. Då väljer vi våra styrelser, godkänner verksamhetsberättelser och ekonomiska resultat, tar budgetar och lägger fast grundläggande mål och principprogram. Så är det oavsett om det är inom idrotten, politiken eller andra föreningar!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: