Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Få kvinnliga VD:ar

Läser Almis skrämmande rapport om den bristande jämställdheten i våra företagsledningar. Få kvinnor i bolagsstyrelserna, ännu färre ordföranden och nästan inga vd:ar. I Värmland är det bara 35 procent av företagen som har minst en kvinna i styrelsen, det är endast 13 procent som har en kvinnlig styrelseordförande och bara futtiga 10 procent som har en kvinnlig verkställande direktör.

Det går visserligen framåt men otroligt långsamt så här måste näringslivet ta ansvar och krafttag. Sedan tidigare vet vi att det är mycket färre kvinnor som startar och driver företag. Skulle kvinnor starta och driva företag i samma utsträckning som män så skulle det leda till många nya företag och arbetstillfällen.

Inom Socialdemokraterna tillämpar vi så kallade strikt varvade listor vilket innebär att alla våra valsedlar alltid innehåller varannan kvinna och varannan man. Vi fyller kommunala och regionala nämnder och styrelser med lika många kvinnor som män och vi varvar våra interna styrelser på samma sätt så långt möjligt är. Näringslivet måste hitta sin väg till bättre jämställdhet för de här siffrorna duger inte när vi snart går in på 2020-talet!

Läs hela rapporten här:

https://www.almi.se/globalassets/almi/om-almi/undersokningar/styrelsekartlaggning-2019-almi.pdf

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: