Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Bostäder i hela Karlstad

Samverkansgruppen för Trygghetsboende i Väse, Molkom och Norsbygden har lyft en viktig fråga om att de allra flesta nya bostäder byggs i centralorten Karlstad samtidigt som en femtedel av kommunmedborgarna bor i andra delar av kommunen. Många av dem vill bo kvar när husen blir för stora. De frågar framförallt om den så kallade dubbla markanvisningen (att man måste bygga i en mindre tätort för att få attraktiv mark i centrala Karlstad) är en papperstiger och man frågar sig om inte Karlstads Bostads AB kan göra mer.

Vi Socialdemokrater delar uppfattningen att den dubbla markanvisningen ännu så länge är just en papperstiger. Två är beslutade men ingen påbörjad. Vi drev på för att den här formen av anvisning skulle testas och vi kommer att driva på för ett förverkligande men ansvaret för att inget blivit byggt bär den blågröna minoriteten som styrt kommunen sedan 2010. Det har till och med varit en paradfråga för en del partier och styret har infört ett landsbygdsråd men ändå är invånarna i våra mindre tätorter mer missnöjda än på mycket länge.

När vi Socialdemokrater talar om Karlstad så menar vi hela kommunen och vi har ett ambitiöst handlingsprogram för den innevarande mandatperioden där många förslag gäller just utvecklingen av våra mindre tätorter. Vi vill se ett landsbygdsprogram för jobb och tillväxt i hela kommunen, vi vill se ökad kommunal närvaro i våra stora stadsdelar och mindre tätorter, vi vill se fler bostäder och möteslokaler. Vi är också öppna för att se över frågan om kommunal borgen vid bostadsbyggande utanför centralorten och vi har föreslagit att KBAB ska bygga fler bostäder per år än de gör idag. Vidare vill vi se en nationell förändring av reglerna för allmännyttiga bostadsbolag så att de kan bygga i fler lägen.

Vi för just nu en dialog med kommunmedborgarna om Karlstads nya översiktsplan och nästa möte håller vi i Vålberg. Socialdemokraterna i Karlstad har också S-föreningar på alla orter så vi finns nära tillhands för fortsatt diskussion eller om man vill engagera sig partipolitiskt. Karlstads framtid utformar vi tillsammans!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: