Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Kongress i nytt klimat

På väg till Socialdemokraternas partikongress i Örebro. Det ska bli spännande dagar med diskussioner om partiets organisation och om kompetensförsörjningen framåt. Det blir också fokus på EU-valet och en allmänpolitisk debatt ikväll där jag ska göra ett inlägg om vikten av stråket Oslo-Stockholm.

Vi går till kongress i ett nytt politiskt klimat. Januariavtalet är drygt två månader gammalt nu och igår meddelade Ebba Busch Thor att Kristdemokraterna är beredda att samtala med alla partier i riksdagen inklusive Sverigedemokraterna. Det är ett tragiskt men väntat besked och snart följer kanske Moderaterna efter.

Många var kritiska till Januariavtalet men nu förstår man att det var nödvändigt för svensk nationell politik. Vissa partier vill normalisera SD i rask takt så som skett i andra länder. Ett sätt är att prata om alla partier i nån sorts superdemokratisk anda, ett annat om att det bara handlar om sakfrågor och ett tredje att prata ytterlighetspartier och försöka likställa V och SD. Vänsterpartiet må ha en historia som inte är rumsren i alla delar men SD har en nutid och en framtid som inte är rumsren i många delar. Vad KD kan hitta för samverkan där återstår att se.

För oss Socialdemokrater ligger fortsatt fokus på vår egen politikutveckling och samarbetet med partier som tar ansvar för Sverige. Populismen och historielösheten överlåter vi åt andra partier. Fler rapporter från själva kongressen kommer under helgen!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: