Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Sopa på FBK

Ikväll är det sjunde och avgörande kvarten mellan Färjestad och HV71. Det är något speciellt med hockeyslutspelet. Man kommer spelarna och motståndarna nära när man följer dem i flera matcher och var och varannan dag. Det är lite som när man fastnar i en serie och måste kolla avsnitt på avsnitt. Karaktärerna blir som bekanta i livet för ett litet tag.

Slutspelet är också förenat med vårkänslor och minnen från tidigare säsonger. Ibland är det smällhett och första grillningarna till matcherna och andra år svinkallt och man kurar inne under filten. Vissa år besvikelse och respass i kvartsfinalen och andra år legendariska guldfiranden på torget.

Det där guldfirandet som alla karlstadsbor (nåja, nästan iaf) går och drömmar om årligen och snackar vitt och brett om med andra i Sverige. Det är väl publiksiffrorna vid guldfirandet på torget och Sven-Ingvars konserterna på Sandgrundsudden som aldrig riktat granskats av någon forskare direkt. Det är alltid tiotusentals fler än vad som egentligen får plats på respektive yta men vad spelar det för roll en sådan dag.

Nu håller vi tummarna att kvarten blir till semi och att våren firas in ordentligt på torget så småningom. Jag har ju ändå redan bjudit in örebroarna på guldfirande i samband med partikongressen där häromveckan. Ett sådant uttalande vill man ju inte få äta upp…

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: