Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Dialog i Vålberg

Nu fortsätter Socialdemokraternas dialog med kommunmedborgarna. På onsdag den 10 april så finns jag och stadsbyggnadsnämndens vice ordförande Håkan Holm Alteblad på plats i Vålbergs bibliotek mellan klockan 16.00 och 18.00. Då diskuterar vi kommunens framtida fysiska planering. Var ska nästa hållbara stadsdel byggas? Hur får vi till fler bostäder och samhällsservice i våra mindre tätorter? Var ska verksamhetsmark för företag placeras och vilka grönområden ska ha ett långsiktigt skydd?

Karlstads kommun har startat upp arbetet med en ny översiktsplan (ÖP) som ska ersätta den nu gällande från 2012. Ambitionen är att anta en ny ÖP under mandatperioden och i det här tidiga skedet pratas det om en plan som blickar så långt fram som emot 2050. Personligen kan jag tycka att det är lite i överkant men oavsett så har den förstås stor betydelse för många år framöver.

Istället för att delta i översiktsplaneringsrådet där representanter för de politiska partierna i kommunstyrelsen pratar med varandra så har vi Socialdemokrater valt att arrangera möten med Karlstadsborna. Vi vet att många vill komma in tidigare i processen och inte först när planer och program ska ut på samråd. I februari var vi i Karlstadsrummet och fick många bra medskick och den här gången blir det alltså ett öppet möte i Vålberg. Självklart kan man även ta upp andra frågor som man brinner för!

Dialogmötena samt interna möten kommer att ligga till grund för Socialdemokraternas förslag och hållning när översiktsplanen så småningom ska tas fram och antas. Håll utkik efter kommande möten. Framtidens Karlstad utformar vi tillsammans!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: