Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Glad Påsk

Det stundar påskledighet. Ja för er andra alltså. Själv är jag ju föräldraledig så den stora skillnaden är att resten av familjen också är hemma. Det blir härligt med det väder som är nu. Och med det spännande slutspelet i hockeyn. Hoppas nu att Färjestad vinner ikväll så att vi får drömfinalen mot Frölunda. Jag ska göra mitt bästa från läktarplats!

Jag flaggade tidigare i år för att det stod en rad årsmöten och kongresser på programmet under mars och april. Nu är jag förbi alla dem och det blev några stycken. Årsmöten i S-föreningarna Norrstrand och Skåre, årsmöte för S i Karlstad, distriktskongress för S i Värmland och partikongress för S i Sverige. Svenska Friidrottsförbundets förbundsårsmöte som hölls i Karlstad och Europeiska friidrottsförbundets kongress i Prag. De två sista upplevde jag inte på plats men följde noga då det var intressanta ärenden på agendan.

När det gäller S-föreningarna så lämnade jag som ordförande på Norrstrand och tillträdde som ordförande i Skåre. På Karlstads årsmöte var jag ombud och den största händelsen där var att Kenneth Svensson tillträdde som ny ordförande efter Monica Gundahl som gjort ett kanonjobb under fyra år. På Värmlands distriktskongress var jag delegationsledare för Karlstadsgänget och där var det en hel del motioner som behandlades och som vi från Karlstad var engagerade i. På partikongressen var jag ombud för Värmland och där rapporterade jag ju en del i samband med kongressen.

På Svenska Friidrottsförbundets årsmöte i Karlstad blev min gode vän Johan Storåkers (kommunalråd för L i Sundbyberg) ny ordförande och Karlstad behåller sin starka ställning i friidrottssverige genom att ha Stefan Olsson som generalsekreterare, Stephan Hammar är kvar i styrelsen och Anders Thorén valdes in i valberedningen. Och själv sitter jag i förbundets internationella kommitté, som har jobbat hårt för att få till en bättre jämställdhet i Europeiska friidrottsförbundet. Kongressen i Prag blev en framgång i det avseendet då antalet kvinnor ökade från två till fem av de 17 styrelseledamöterna. Varav en dessutom är svenska. Karin Grute Movin valdes in i styrelsen och styrelsens exekutiva kommitté.

Bra årsmöten och kongresser med andra ord! Grymt väder, FBK i vinnarspåret och en påskhelg med familj och släkt på gång. Kan inte bli mycket bättre. Med det vill jag önska er alla en Glad Påsk!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: